توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان

تغذیه مناسب به چه میزان میتواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان موثر باشد ؟ تحقیقات نشان می دهد با تغذیه مناسب و اصلاح الگوی غذایی، کاهش مصرف قند، نمک و چربی و افزایش دریافت فیبر خطر ابتلا به سرطان ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می یابد . بر اساس مطالعات انجام شده دریافت چربی های اشباع از طریق تأثیر بر ترشح استروژن باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان میشود . در زنانی که دریافت چربی بالایی دارند، میزان ابتلا به سرطان سینه نیز ۱۳ % افزایش مییابد.

عوامل تغذیه ای که احتمال بروز سرطان را افزایش میدهند عبارتند از:

چربی ها و سرطان
تغذیه و سرطان و جربی ها

۱ . چربی ها : افزایش مصرف چربی با احتمال ابتلا به سرطانهای ریه، سینه، روده بزرگ و پروستات ارتباط دارد. اسیدهای چرب ترانس و اشباع )در کیکها، کلوچه ها، کراکرها، غذاهای حیوانی، مارگارین، روغن سرخ کرده، چیپس و …( خطرناکترین چربیها هستند. بنابر این توصیه میشود بیشترین چربی مصرفی روزانه از منابع چربی حاوی اسیدهای چرب غیراشباع مانند روغن کلزا ، ذرت و آفتابگردان، مغزها، ماهی و سایر غذاهای دریایی باشد.

نمک و سرطان
تغذیه و سرطان و نمک

۲ . نمک :  افزایش مصرف نمک با احتمال بروز سرطان معده ارتباط دارد. حداکثر میزان مجاز مصرف نمک در روز حدود ۵ گرم است که شامل نمک موجود در مواد غذایی به طور طبیعی، نمک اضافه شده به غذا و نمک موجود در محصولات غذایی صنعتی می باشد.

تغذیه و سرطان و روش طبخ غذا
تغذیه و سرطان و روش طبخ

۳ . روش تهیه و طبخ مواد غذایی: بعضی از روشهای نادرست طبخ مواد غذایی مانند پخت گوشت در حرارت بالا، تولید مواد سرطانزا میکند. به علاوه، فراوری گوشتها و تهیه انواع گوشتهای دودی شده و نمک سود شده و یا اضافه کردن مواد شیمیایی و نگهدارنده به آنها که در صنایع غذایی مثلا در انواع سوسیس، کالباس، هات داگ و کنسروهای گوشت، سبب تبدیل پروتئین گوشت به ترکیبات سرطانزا میشود.

تغذیه و سرطان و غذای سوخته
تغذیه و سرطان و غذای سوخته

۴ . استنشاق بخارات روغن سوخته : قرار گرفتن مکرر در معرض بخار روغنهای مورد استفاده برای سرخ کردن سریع غذا ) بدون استفاده از دستگاه تهویه و دودکش برای دفع بخارات حاصل از روغن از علل زمینه ساز سرطان ریه است.

تغذیه و سرطان و قند و شکر
تغذیه و سرطان و قند و شکر

۵ . قند و شکر : مصرف زیاد قند و شکر، سمومی را در بدن تولید میکنند که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان میشود. مصرف چای و قهوه همراه با قند و شکر و یا نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی که حاوی قند زیادی هستند با خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده همراه است. مصرف زیاد قند و شکر و بالا بودن قند خون از طریق تاثیر بر توده بافت سینه شانس ابتلا به سرطان پستان را نیز افزایش میدهد.

۶ . مصرف کم منابع غذایی فیبردار : دریافت نا کافی فیبر از برنامه غذایی روزانه میتواند خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش را افزایش دهد. فیبر در انواع سبزی ها، میوه ها، حبوبات، نان و غلات سبوس دار وجود دارد.

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان

• برچسب مواد غذایی را بخوانید و غذاهای با چربی کم، اسیدهای چرب ترانس کمتر از ۵ درصد را انتخاب نمایید.

• از انواع لبنیات پاستوریزه و کم چرب (کمتر از ۱.۵ % چربی) و کم نمک استفاده نمایید . (شیر، ماست و پنیر کم چرب و کم نمک و دوغ کم نمک).

• مصرف غذاهای چرب به ویژه با منشا حیوانی را محدود کنید.

• از روغنهای گیاهی در حد محدود و کنترل شده استفاده کنید.

• براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت اگر در ۱۰۰گرم یک محصول غذایی بیش تر از ۱.۵ گرم نمک وجود داشته باشد، پرنمک و اگر این مقدار کمتر از ۰.۳ گرم باشد کم نمک تعریف می شود.

• مصرف غذاهای پر نمک و نمک سفره را محدود کنید و مقدار نمک را در تهیه غذا کاهش دهید و در عوض از انواع ادویه ها و چاشنیهای گیاهی برای طعم دار کردن غذاها استفاده کنید.

• مصرف قندها و شکر تصفیه شده را کاهش دهید.

• مصرف غذاهای آماده و کنسرو شده را کاهش دهید.

• نمکدان را از سفره حذف کنید.

• غذاهای نمک سود و دودی مصرف نکنید.

• برای کاهش مصرف روغن به هنگام طبخ غذا آن را به طور مستقیم از داخل بطری به درون ظرف غذا نریزید و با قاشق اندازه گیری کنید.

• مصرف نوشیدنی های شیرین که دارای قند افزوده هستند مثل نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی را کاهش دهید.

• مصرف غذاهای آماده، فست فودها، سس های چرب و تنقلاتی مثل چیپس را که مقدار زیادی چربی و نمک دارد را کاهش دهید.

• مواد غذایی پرچرب، خصوصاً چربی های حیوانی (گوشت، تخم مرغ، شیر و لبنیات پرچرب) ، در بزرگ شدن پروستات (هیپرتروفی پروستات) موثر است و خطر بروز سرطان پروستات را نیز افزایش می دهد. بنابراین مصرف آنها را محدود کنید.

 

 

تغذیه و سرطان و ماهی
• با مصرف منابع غنی از امگا ۳ مانند مصرف ۲-۳ وعده ماهی تازه در هفته می توان از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد.

• رژیم غذایی حاوی میوه و سبزی فراوان، به ویژه منابع غنی از لیکوپن ( مانند گوجه فرنگی ) که خطر بزرگ شدن و سرطان پروستات را کاهش می دهند را رعایت نمایید.

• مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد، مطالعات متعددی نشان داده است که غذاهای نمک سود شده یکی از علل ابتلا به سرطان معده است.
تغذیه و سرطان و پنیر
تغذیه و سرطان و پنیر
• پنیر هم از منابع دریافت نمک است و استفاده از پنیر فله ای، دریافت نمک را افزایش می دهد. از پنیر پاستوریزه کم نمک و کم چرب استفاده کنید .

• درصد قابل توجهی از نمک دریافتی ایرانیان از طریق نان است، بنابراین سعی کنید نان کم نمک مصرف کنید .
با یک رژیم مناسب سلامتی و تناسب اندام تان را به دست آورید ! 1

با یک رژیم مناسب سلامتی و تناسب اندام تان را به دست آورید !

در سریع ترین زمان ممکن برنامه رژیم تخصصی و اختصاصی خودتان را به صورت کاملا آنلاین و فقط با پرکردن فرم اطلاعات دریافت کنید . رژیم شما توسط سارا چیذری مشاوره تغذیه و رژیم درمانی و عضو انجمن تغذیه ایران با شماره نظام پزشکی : ت – ۱۸۸۲ آماده و برای شما ارسال خواهد شد و تا پایان دوره رژیم پشتیبانی آنلاین خواهید داشت !

دریافت رژیم آنلاین
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها