تاثیر رژیم غذایی بر ریسک ابتلا به سرطان پستان چگونه است ؟

آیا رژیم غذایی و مصرف مواد غذایی خاص تاثیری بر ریسک ابتلا به سرطان پستان دارند ؟

اگر نگران ابتلا به سرطان پستان هستید باید بدانید انجمن سرطان آمریکا توصیه می کند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان خانمها باید در رژیم غذایی روزانه خود از سبزیجات ، میوه های تازه و دانه های کامل بیشتر استفاده کنند و در عوض انواع گوشت های قرمز ( گوشت گاو، گوشت بره ) ، گوشت های فرآوری شده (انواع سوسیس و کالباس و…) و شیرینی جات را کمتر در رژیم غذایی خود بگنجانند .

آیا شما هم جزو آن دسته از خانمهایی هستید که به فکر سلامتی و تناسب اندام خود هستید ؟ مثلا تا به حال شده که به مهمانی دعوت شوید و به خاطر اینکه رژیم لاغری خودتون را حفظ کنید در مقابل انواع دسرها و نوشیدنی های وسوسه انگیز مقاومت کنید ؟ اگر چنین است ، شما هم جزو دسته بسیار بزرگ زنانی قرار دارید که هر روز تلاش می کنند تا از سلامت خود مراقبت کنند .

باید بدانید ، داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند به کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی ، دیابت، سکته مغزی و انواع خاصی از سرطان کمک کند .

سرطان سینه و رژیم غذایی

رژیم غذایی سالم همچنین به شما کمک می کند تا وزن نرمالی داشته باشید. اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به سرطان سینه را در خانم ها افزایش می دهد. البته آنچه که کمتر ثابت شده است ارتباط بین خطر ابتلا به سرطان سینه و مصرف انوع مواد غذایی است .

بسیاری از مطالعات درباره مواد غذایی و خطر ابتلا به سرطان پستان نتایج مختلفی را به دست آورده اند ، اما هیچ پاسخ روشنی در این زمینه موجود نیست . در این مقاله قصد داریم تاثیر یا عدم تاثیر مصرف تعدادی از مواد غذایی و مکمل های ویتامینی را بر سرطان سینه بررسی کنیم .

چربی ها و سرطان پستان

چربی ها و سرطان پستان
چربی ها و سرطان پستان

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که سرطان سینه در کشورهایی که رژیم غذایی معمولی کم چربی دارند و در رژیم غذایی خود از چربی های اشباع نشده و چربی های اشباع کمتری استفاده می کنند ، کمتر است . اما بیشتر مطالعاتی که در مورد میزان مصرف چربی های خوراکی زنان در ایالات متحده بررسی شده ، ارتباطی بین میزان مصرف چربی در رژیم غذایی و افزایش خطر سرطان پستان مشاهده نکردند .

این امر می تواند به این دلیل باشد که در زنان کشورهایی که سرطان پستان کمتر رایج است ، اختلافات دیگری غیر از مصرف کمتر چربی نیز وجود دارد . این تفاوتها ممکن است شامل میزان فعالیت بدنی ، نوع تغذیه و عوامل ژنتیکی نیز باشد .

مکمل های ویتامینی

مکمل های ویتامینی

تا کنون هیچ مطالعه ای نشان نداده است که مصرف ویتامین ها می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. مکمل های غذایی مانند داروها در ایالات متحده تحت نظارت FDA نیستند – یعنی لازم نیست که قبل از فروختن آنها موثر بودن ( یا حتی ایمن بودن آنها ) اثبات شوند ؛ در واقع تا زمانی که شکایتی از آنها نشود به آنها اجازه داده می شود موارد مورد نظر خود را برای استفاده از مکمل ها در محصولاتشان ادعا کنند .

بنابراین غذا بهترین منبع برای تامین ویتامین ها و مواد معدنی است و اگر قرار است از مکمل های ویتامینی استفاده کنید یا در مورد شروع مصرف آن فکر می کنید ، بهتر است حتما قبلش با پزشک خود در مورد آن صحبت کنید .

نقش سویا در برابر سرطان های وابسته به هورمون

سویا

سویا حاوی ترکیباتی موسوم به ایزوفلاون ها است . ایزوفلاون ها می توانند مانند استروژن در بدن عمل کنند و به محافظت در برابر سرطان های وابسته به هورمون کمک کنند .

شواهد رو به رشدی وجود دارد که خوردن غذاهای سنتی مانند توفو ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه ، پروستات و یا اندومتری ( رحم ) را کاهش دهد و شواهدی وجود دارد که احتمال ابتلا به برخی سرطان های دیگر را نیز کاهش می دهد .

به نظر می رسد وجود هورمون گیاهی « ایزوفلاون » در دانه سویا موجب پیشگیری از سرطان سینه در زنان می شود به شکلی که مشاهده شده احتمال ابتلا به سرطان پستان در زنانی که روزانه از غذاهای تهیه شده از سویا استفاده می کنند و بدین طریق حدود ۲۵ میلی گرم « ایزوفلاون » جذب بدنشان می شود ، نسبت به زنانی که از این نوع غذا ها استفاده نمی کنند، حدود 54 درصد کمتر است.

لبنیات و سرطان سینه

لبنیات

برخی مطالعات اولیه نگرانی هایی را در مورد مصرف شیر دوشیده شده از گاوهای درمان شده با هورمون ها مطرح کرد .

بر اساس این مطالعات مصرف این نوع شیرها می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان یا سایر انواع سرطان را افزایش دهد. اما مطالعات بعدی این موضوع را تائید نکردند و همچنان اتفاق نظری در این مورد وجود ندارد .

شکر و سرطان سینه

شکر و سرطان پستان

شاید شما هم شنیده باشید که : ” شکر سرطان تولید می کند ” اما حقیقت این است که شکر پیشرفت سرطان را سریعتر نمی کند. تمام سلول ها ، از جمله سلول های سرطانی ، به قند خون (گلوکز) برای تامین انرژی خود نیاز دارند .

اما دادن قند بیشتر به سلول های سرطانی باعث نمی شود که آنها رشد سریع تری داشته باشند و بالعکس کاهش دریافت شکر ، باعث توقف رشد سلول های سرطانی نمی شود . با این حال، خوردن مقدار زیادی قند ، از جمله دسرها و نوشیدنی های شیرین و سرشار از شکر می تواند منجر به افزایش وزن شود ، که این اضافه وزن و چاقی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد .

با یک رژیم مناسب سلامتی و تناسب اندام تان را به دست آورید ! 1

با یک رژیم مناسب سلامتی و تناسب اندام تان را به دست آورید !

در سریع ترین زمان ممکن برنامه رژیم تخصصی و اختصاصی خودتان را به صورت کاملا آنلاین و فقط با پرکردن فرم اطلاعات دریافت کنید . رژیم شما توسط سارا چیذری مشاوره تغذیه و رژیم درمانی و عضو انجمن تغذیه ایران با شماره نظام پزشکی : ت – ۱۸۸۲ آماده و برای شما ارسال خواهد شد و تا پایان دوره رژیم پشتیبانی آنلاین خواهید داشت !

دریافت رژیم آنلاین
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها